Colaboración con Revista Patronatului Român

Valurile de căldură – o problemă pentru infrastructura medicală


TESSERACT ARCHITECTURE, unicul studio aflat în Romania ce are ca scop proiectarea medicală insistă asupra problemei legate de slaba pregătire a spitalelor în ceea ce privește schimbarea climatică, precum temperaturilor crescute cât și viitoarelor valuri de caniculă. Potrivit declarațiilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se estimează că numărul de decese va atinge o cotă de 250.000 între anii 2030 și 2050 din cauza acestor schimbări climatice.

Comparativ clădirilor comerciale, spitalele sunt duble consumatoare de energie, contribuind cu o rată de 5% la emisia globală de dioxid de carbon.

Numeroasele echipamente și consumul nelimitat de electricitate în cadrul acestor spitale fac ca acest fenomen să se accentueze, spre exemplu sălile de operații ale unui spital dețin 70% din deșeurile totale din cauza diferitelor dimensiuni ale acestora.

Efectul de seră provocat de emisiile de gaze poate fi diminuat printr-o bună izolare termică și folosirea resurselor termice, cât și energetice într-o manieră eficientă.

În vederea optimizării acestui consum, unele soluții propuse sunt reducerea consumului de energie electrică, folosirea de materiale din surse regenerabile, compartimentarea flexibilă a spațiilor interioare, o nouă amenajare peisageră și introducerea unei infrastructuri rutiere disponibilă cadrului medical.

Infrastructura rutieră a cadrului medical pare să fie o soluție eficientă deoarece în urma unui studiu suedez se face remarcă asupra faptului că telemedicina poate contribui semnificativ la reducerea acestor emisii.

Amenajarea peisageră este de asemenea un aspect important al părții arhitecturale ale unei clădiri deoarece studiile arată că procesul de vindecare al unui om este în strânsă legătură cu ambientul din care face parte, așadar un ambient cât mai plăcut va scurta șederea pacienților.

Sursa: https://revistapatronatuluiroman.ro/valurile-de-caldura-o-problema-pentru-infrastructura-medicala/

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share