COLABORACIÓN CON REVISTA PATRONATULUI ROMĂN

Business networking

ByCezar Iulian Armasu

14 ianuarie 2024

Cluburile de business netwoking, cluburile de afaceri, sunt un instrument util pentru dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea vânzărilor, dar și pentru indentificarea resurselor pentru depășirea provocărilor cu care se confruntă fiecare antreprenor în parte.

Activitățile de business networking îmbracă o mare varietate de forme, realizandu-se atât online cât și prin participarea în format fizic la diverse evenimente și activități.

În mediul de afaceri găsim atât adepți înfocați ai activităților de business networking, cât și indiferenți sau chiar persoane care încă nu au experimentat acest tip de activitate.

Recent mi-a atras atenția concluzia unui articol din Real Business – publicație din UK, în care se arată:

„Networking-ul este un instrument puternic pentru dezvoltarea carierei. 70% dintre profesioniști la nivel global și-au obținut locurile de muncă actuale prin intermediul rețelelor de afaceri. Rețelele online și rețelele în persoană reprezintă 16-40% din totalul potențialilor noi clienți.”

Anul 2024 se anunță un an al schimbărilor majore, asta după ce mediul de afaceri, alături de întreaga comunitate, a trecut printr-o serie de crize și provocări majore, fară precedent, de la criza sanitară generată de pandemie, până la diversele crize economice, cum a fost criza energetică sau procesul inflaționist, conflictele armate cu reverberații globale.

Un an plin de provocări și incertitudini care, cu creativitate și abilitate, cu atenție, poate fi un an plin de oportunități.

De aceea cred că este util să fii parte dintr-o comunitate de afaceri, să valorifici la maxim potențialul afacerii tale, să ai cu cine să faci schimb de experiențe și idei, să găsești resurse și soluții la dificultățile pe care trebuie să le depășești.

În luna ianuarie își încep activitatea două cluburi de afaceri, două cluburi de business networking, organizate de Consiliul Patronatelor ESG din România:
– „Bucharest Business Club & Connections by cpesgr.ro” este un club de afaceri pentru antreprenori și companii IMM organizat de C.P.ESG.R. pentru comunitatea de afaceri din București, membri sau nu ai organizației patronale;
– „Club Media Marketing & PR by cpesgr.ro” este o formă de organizare dedicată membrilor care lucrează în domeniul comunicării, în presă și relații publice ori în marketing;

C.P.ESG.R. construiește cadrul organizatoric pentru ca membrii unui club de afaceri să se reunească periodic, în mai multe formate, pentru a obține resurse de valoare pentru dezvoltarea afacerilor, cum ar fi:

Evenimente de Networking: întâlniri lunare în care scopul participanților este de a-și prezenta afacerea, să stabilească noi conexiuni de afaceri și de a schimba și obține recomandări și referințe.

Sharing experience meetings: mese rotunde, seminarii, conferințe pentru a împărtăși informații relevante despre afaceri, tendințe în industrie, oportunități de investiții și alte aspecte care pot fi benefice pentru membri, suport pentru motivație și inspirație.

Formare și Dezvoltare Personală și Profesională: programe de formare, workshop-uri și resurse educaționale pentru a ajuta membrii și afacerile lor să-și dezvolte resursele de aptitudini, abilitați și competențe pentru afaceri de succes.

Fii alaturi de noi în demersul nostru de a constri comunități de afaceri puternice și eficiente! Te așteptam!

Ce trebuie să faci că să ai succes în activitățile de business networking? Iți recomand articolul: https://realbusiness.co.uk/dos-donts-business-networking?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Do+s+%26+Don+ts+of+Business+Networking&utm_campaign=RB+Newsletter+11%2F01%2F2024

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share