Colaboración con Revista Patronatului Român

Fericirea la locul de muncă


Fericirea la locul de muncă ar trebui să fie o prioritate de top pentru toate companiile. Pentru că acest concept este sănătos pentru angajați: atunci când sunt fericiți la muncă, sunt părinți, prieteni, vecini mai buni, sunt mai predispuși să se implice în proiecte caritabile și să se preocupe de dezvoltare personală. Nu vrem cu toții să ne înconjurăm de oameni plăcuți? Ba da, vrem!

Dar și pentru că știința și realitatea din mediul de afaceri au demonstrat că angajații fericiți au un avantaj uriaș față de cei mai puțin fericiți. Sunt mai productivi, flexibili, rezistenți, creativi, fac clienții mai fericiți și lucrează mai bine cu colegii lor. Nu ne-am dori cu toții angajați fericiți? Ba da, vrem!

Deci, să colaborăm pentru a face din „Happiness at Work” regula și nu excepția. Nu spunem că toată lumea trebuie să fie fericită tot timpul. Sau că fericirea este doar responsabilitatea organizațiilor. Fericirea la locul de muncă este o responsabilitate împărțită între angajator, angajat și comunitate.

În 2018, ultima săptămână din septembrie a fost declarată Săptămâna Internațională a Fericirii la Locul de Munca. În această săptămână, invităm pe toată lumea să pună „Happiness at Work” pe agenda organizațiilor,să conștientizeze schimbarea spre un loc de muncă mai fericit ori să continue acțiuni care creează un mediu de lucru implicat în această direcție. Săptămâna Internațională a Fericirii la Locul de Muncă nu este deținută de nimeni și nici nu există reguli sau lucruri de făcut sau nu. Este o mișcare „Do-It-Yourself.”

Pe acest website, veți găsi povești de succes din echipe care au pornit pe drumul Fericirii la Locul de Muncă, alături de provocări și dificultăți cu care te poți confrunta, dacă decizi să te alături acestei mișcări globale. Tot aici te invităm să faci schimb de experiență cu alte echipe din România,cu sfaturi și instrumente practice care te-au ajutat.

Deci, ce poți face în organizația ta? Lista e lungă, dar poate începe cu…

– invită un expert în Happiness@Work, pentru 1 oră de inspirație și informație, în timpul unei întâlniri informale cu echipa ta;

– discută cu colegii despre ceea ce vă face fericiți la locul de muncă – vei obține o listă lungă de idei și experiențe;

– discută cu managerul, în timpul întâlnirii de evaluare, despre ce poate face pentru a îmbunătăți fericirea la locul de muncă;

– timp de 30 zile, propuneți să dai unui coleg câte un feedback pozitiv;

– jucați un joc pentru a vă cunoaște mai bine, cum ar fi Personality Poker sau jocul Choose Happiness at Work;

– luați prânzul împreună, în afara biroului;

– vorbește despre cultura ta organizațională și despre cum poate fi ea mai bună

– scrie manifestul echipei tale;

– acceptă provocarea săptămânală Happiness at Work!

Vom publica aici ideile tale. Vrei să ne spui ceva?

Trimite-ne idei ori povești despre experiența ta, ca angajat ori ca angajator, sub protecția anonimatului sau, daca dorești, vom menționa expeditorul – persoană sau organizație.

Inițiativa din România de promovare a conceptului „Săptămâna Internațională a Fericirii la Muncă” a pornit de la Cristina Baghiu, ATELIERUL DE IDEI căreia i s-a alăturat Cezar Iulian Armașu, Revista Patronatului Român.

Săptămâna Internațională a Fericirii la Muncă este o inițiativă olandeză. Maartje Wolff și Fennande van der Meulen au creat conceptul la sfârșitul anului 2017 și au lansat prima Săptămână Internațională a Fericirii la Muncă în 2018, împreună cu Martin Leroy din Argentina. Maartje și Fennande au scris Manifestul Fericirii la locul de muncă, care reflectă convingerile lor pe acest subiect.

Începând cu 2018, ideea s-a răspândit în toată lumea.

Proiectul s-a dezvoltat în Olanda, Belgia, Danemarca, Slovenia, Elveția, Italia, Franța, Croația, Austria, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Germania, Serbia, Polonia, Portugalia, Canada, Brazilia, Paraguay, Turcia, United Kingdom, Islanda, America de Nord, Argentina, , Hong Kong, Malaiezia, Pakistan, Brazilia și în multe alte regiuni. Am numărat pe website – în total 49 de țări.

DESPRE ATELIERUL DE IDEI

Atelierul de Idei este prima școală de Agilitate, din România, pentru echipele de HR, și un one-stop-shop cu programe și resurse care ajută organizațiile să creeze echipe sănătoase și fericite.

Ne mândrim cu conceptul de „Creative Culture as a Service”: venim cu instrumente adaptate și programe premiate internațional,care vă ajută să îmbunătățiți climatul din organizație, deschiderea angajaților către inovare, generarea de idei noi sau nivelul de implicare și motivare.

Articol publicat pe site-ul https://saptamana-internationala-a-fericirii-la-munca.ro/argument/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share