Colaboración con Revista Patronatului Român

Business Spotlight – Flux de știri și anunțuri business, Revista Presei


A intrat în vigoare Legea Crowdfunding, anunță ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a anunțat săptămâna aceasta că Legea Crowdfounding, respectiv, Legea nr. 244 privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului Uniunii Europene privind furnizorii europeni de servicii de finanțare participativă pentru afaceri a intrat în vigoare la începutul acestei luni.

Crowdfounding ( sau finanțarea participativă ) reprezintă activitatea prin care un furnizor de servicii de finanțare participativă administrează o platformă digitală, deschisă publicului, pentru a pune în legătură sau pentru a facilita punerea în legătură a potențialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanțare.

O astfel de finanțare ar putea consta în împrumuturi, achiziționarea de valori mobiliare sau alte instrumente admise în scopul finanțării participative. Important de menționat, furnizorul pune la dispoziție platforma, fără a-și asuma el însuși riscuri.

Prin finanțarea participativă companiile pot beneficia de un nou instrument util în lumea afacerilor, cu rol multiplu. În primul rând, prin finanțare se creează o sursă alternativă de finanțare, inclusiv de capital de risc. În același timp, o platformă crowdfounding poate valida o idee de afaceri, poate oferi antreprenorilor acces la un număr mare de persoane furnizând perspective și informații, fiind totodată și un instrument de marketing.

Până la apariția Legii 244 din 2022, România nu a avut un cadrul legislativ care să autorizeze și să reglementeze activitățile de finanțare participativă.

Mai multe informaţii puteţi găși pe www.asfromania.ro sau în Monitorul Oficial, Partea I-a.

Continuarea articolului o puteti gasi pe website-ul Revistei Patronatului Roman: https://revistapatronatuluiroman.ro/business-spotlight-flux-de-stiri-si-anunturi-business-revista-presei/

Puteti urmari buletinul de stiri si pe canalul de Youtube al Revistei Patronatului Roman: https://www.youtube.com/watch?v=Hj7zuLbkGas 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share