Comunicat / Comunicado

La sfarsitul lunii august a avut loc o intalnire intre presedintele Institutului Hispano Roman, Manuel Paduraru, si presedintele ASEMER, Emilio Luque, pentru a intari relatiile dintre cele doua entitati partenere si pentru a aborda teme de interes comun. 

Astfel, cei doi presedinti au stabilit ca, in urma semnarii acordului de colaborare intre Institut si Asociatie, vor fi trasate domenii si actiuni concrete ce pot fi realizate in parteneriat de cele doua entitati.  

Tinand cont de conditiile economico sociale favorabile din Romania si de oportunitatile existente, se doreste intreprinderea de actiuni comune menite sa atraga investitii spaniole in Romania, atat din partea spaniolilor, cat si din partea romanilor stabiliti in Spania care doresc sa investeasca in Romania. Drept urmare, se are in vedere organizarea unor reuniuni si forumuri online adresate persoanelor si entităților din Spania interesate sa investeasca in Romania, pentru a-i informa pe acestia despre oportunitățile de investitii si afaceri din Romania.  

De asemenea, in cadrul discutiei purtate de presedintii Institutului Hispano Rumano si ASEMER, s-au tratat detalii privind contextul actual al societatii europene, si in special al Romaniei, privind procesul global de digitalizare si transformare digitala atat a societatii civile, cat si a adminstratiilor publice si oportunitatile existente pentru firmele private care pot participa activ la acest proces, precum si despre fondurile europene existente pentru realizarea acestei transformari digitale a societatii pe care o cunoastem.

A fost reamintiti totodata programul de finantare a firmelor din Romania – StartUp Nation – care cuprinde si o sectiune pentru romanii din Diaspora ce vor sa revina acasa pentru a deschide o afacere si carora statul roman le poate oferi o finantare nerambursabila de pana la 200.000 lei. Puteti afla mai multe informatii despre acest subiect la link-ul urmator: http://turism.gov.ro/web/2022/08/05/romanii-din-diaspora-care-doresc-sa-revina-in-tara-si-sa-investeasca-intr-o-afacere-pot-obtine-finantare-de-pana-la-200-000-lei  

Urmeaza sa revenim cu informatii despre punerea in practica a celor discutate de dl. Paduraru si dl. Luque in perioada imediat urmatoare.  

 _____________________________________________________

  

A finales de agosto se celebró una reunión entre el presidente del Instituto Hispano Rumano, Manuel Paduraru, y el presidente de ASEMER, Emilio Luque, para estrechar las relaciones entre ambas entidades socias y abordar temas de interés común. 

Así, los dos presidentes establecieron que, tras la firma del convenio de colaboración entre el Instituto y la Asociación, se perfilarán las áreas y actuaciones concretas que podrán llevar a cabo de forma conjunta ambas entidades. 

Teniendo en cuenta las condiciones económicas y sociales favorables en Rumanía y las oportunidades existentes, se desea emprender acciones conjuntas encaminadas a atraer inversiones españolas en Rumanía, tanto de españoles como de rumanos afincados en España que deseen invertir en Rumanía. En consecuencia, se está considerando la organización de reuniones y foros online dirigidos a personas y entidades de España interesadas en invertir en Rumanía, con el fin de informarles sobre oportunidades de inversión y negocio en Rumanía. 

Asimismo, durante la mesa redonda mantenida por los presidentes del Instituto Hispano Rumano y de ASEMER, se abordaron detalles sobre el contexto actual de la sociedad europea, y en especial de Rumanía, en cuanto al proceso global de digitalización y transformación digital tanto de la sociedad civil como de las administraciones públicas y las oportunidades existentes para las empresas privadas que pueden participar activamente en este proceso, así como sobre los fondos europeos existentes para la realización de esta transformación digital de la sociedad que conocemos. 

También se les recordó el programa de financiación para empresas rumanas – StartUp Nation – que también incluye un apartado para rumanos de la diáspora que quieran volver a casa para abrir un negocio y a los que el estado rumano puede ofrecer financiación no reembolsable de hasta 200.000 leus. Puede encontrar más información sobre este tema en el siguiente enlace: http://turism.gov.ro/web/2022/08/05/romanii-din-diaspora-care-doresc-sa-revina-in-tara-si-sa-investeasca-intr-o-afacere-pot-obtine-finantare-de-pana-la-200-000-lei

Volveremos con información sobre la implementación de lo discutido por el Sr. Paduraru y el Sr. Luque en el periodo inmediato siguiente. 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share